Twitter Ads пристигнуваат во регионот. Откако беше официјално најавено дека рекламите ќе бидат достапни во уште 12 земји, меѓу кои и Македонија, Србија и Хрватска, сега е објавено дека партнер на Twitter за продажба на реклами ќе биде маркетинг агенцијата Httpool. Агенцијата ќе биде задолжена да им понуди посветен тим на локалните бизниси да пласираат […]

Прочитај повеќе

Промовираните твитови од сега ќе се појавуваат и на мобилните уреди. Ова беше најавено претходно, а од среда станува и официјално. Промовираните твитови (ова се всушност рекламни твитови) ќе се приклучат на промовираните профили кои ќе се појавуваат на мобилните уреди. Интересно, огласувачите ќе може да одберат дали нивните рекламни твитови ќе можат да се […]

Прочитај повеќе

Во изработка се брендирани страни преку кои рекламните агенции ќе можат да споделат соодветни пораки, според извори запознаени со ситуацијата, пишува Marketing Magazine.

Прочитај повеќе


„Кога ги стартувавме Promoted Tweets во април, го најавивме планот за постепено нивно стартување во сите места каде корисниците го користат Twitter: прво во пребарувањето на Twitter.com, подоцна во пребарувањето преку нашите партнери, и евентуално во корисничкиот стрим.“ вели Twitter во блог пост.

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање во 140 карактери ги стартуваше Promoted Accounts, односно својата нова маркетинг шема. „Промовираните профили“ се исти како што пишавме претходно, работат така што се појавуваат во Who to Follow листата за сугестии. Целта е компаниите и сите заинтересирани да допрат до повеќе Twitter корисници и со тоа да имаат поголем број следбеници кои ќе ги читаат промотивните твитови. Промовираните профили нема да се појават ако никој од вашите следбеници и луѓето што ги следите не го следат тој профил.

Прочитај повеќе

Twitter стартува нова, трета маркетинг понуда Promoted Accounts. Компаниите кои ќе сакаат да се рекламираат ќе можат да си купат место на листата за сугестии who to follow со што ќе си добие можност да го зголеми бројот на следбеници на својот Twitter профил, пишува All Things Digital. Promoted Accounts се уште не е официјално објавена и со тоа нема информаци за цената на оваа услуга.

Прочитај повеќе

Twitter најави дека нема да дозволи трети странки да вметнуваат реклами во корисничкиот фид и пребарувањето бидејќи се „нарушува интегритетот и важноста на временската линија.“

Прочитај повеќе

Еден ден пред Chirp конференцијата за девелоперите, Twitter ja престави својата платформа за рекламирање. Promoted Tweets ќе прикажува твитови-реклами кои ќе се појавуваат во резултатите од пребарувањето.

Прочитај повеќе