Популарната гејмерска платформа и продавница за игри, Steam, ќе доживее значително разубавување. Според приватната група на Steam, која е само за развивачите, а некако се прошири и до целата јавност, предната страна на Steam ќе користи поголеми слики на одредени места. Исто така, левиот столб за навигација ќе се прошири со нови категории како нови […]

Прочитај повеќе

Како и во неколкуте последни случаи, во најголем дел новитетите и измените на платформата на Facebook се врзани за адаптации кои водат кон поголеми поволности при промовирањето преку мрежата. Последните измени кои ги направи Facebook се однесуваат на Facebook страниците, Facebook Places и апликациите.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе

Google го подобри својот Docs сервис збогатувајќи го етирот за документи со додатни опции меѓу кои и едитирање во реално-време, односно можете да ги гледате сите промени до најмалиот знак. Додаден е и чат од страна со цел да се разговараат промените.

Прочитај повеќе