Речиси да не дознавме ништо повеќе за изгасениот Project Glass, освен дека на девелоперите им беше проблем да креираат апликации за уредот со проширена реалност. Но, Google, поточно Alphabet по ново, се поготвува за следната верзија на уредот. Project Aura е продолжение на очилата за проширена реалност за кој од компанијата се надеваат дека ќе […]

Прочитај повеќе