Македонската .НЕТ заедница на програмери, МКDot.NET, ја организира втората Code Camp конференцијата. На конференцијата, која ќе се одржи на 6-ти ноември, сабота, во просториите на ФОН Универзитетот, ќе зборуваат 10 домашни и странски предавачи за актуелни теми од областа на софтверското инженерство. Предавањата паралелно ќе се изведуваат во две сали со почеток од 8:30 часот. Прочитај повеќе


Текнувало.мк (бета) е колаборативен сервис за поставување и одговарање прашања од области поврзани со програмирањето. Сервисот е граден според моделoт на stackoverflow.com, и е наменет на македонската програмска заедница.

Прочитај повеќе