Програмерите сега ќе можат да ги закачат своите апликации на Chrome продавницата за апликации, да експериментираат со нивното пакување и инсталација во Chrome како и да се запознаат со платежниот систем на Google и инфраструктурата за автентичност.

Прочитај повеќе

Доста интересни луѓе можат да се сретнат по друштвените мрежи. Една од нив е Јелена Јенсен, која покрај тоа што е привлечна жена и порно актерка, Јелена е и програмер која работи со PHP, HTML, Javascript… и си го одржува својот сајт, како и сајтот на неколку други девојки.

Прочитај повеќе

Нa YouTube се појави видео во кое програмер по име Владмир, според YouTube профилот, креира апликација со проширена реалност без да користи програмски јазик и го прави тоа за само 5 минути.

Прочитај повеќе