The Document Foundation ја објави 4.1 верзијата на својот софтверски пакет, LibreOffice. Новата верзија доаѓа со неколку новитети и поправени 3.000 грешки. Покрај тоа што ова е најдобриот LibreOffice, од Document Foundation сметаат дека ова е најинтероперабилниот бесплатен и отворен пакет. Интероперабилноста игра голема улога, бидејќи најголем дел од пазарот го држи Microsoft со својот […]

Прочитај повеќе

Од 24-ти до 26-ти ноември се одржува првиот фестивал за анимации во Македонија, Анимакс Скопје фест. „Појавувањето на Анимакс Скопје Фест ја има двојната цел, да ја заживее и врати на старата слава македонската анимација и да ги стимулира новите млади автори кои ќе донесуваат нови светски награди, а тие да ги одмеруваат креативните потенцијали […]

Прочитај повеќе

Според Wall Street Journal, Google најверојатно идната недела ќе открие дека има потпишано партнерства со медиски компании, како и познати личности, кои ќе креираат оригинална содржина за популарниот видео сервис, YouTube. Google се обидуваат да го направат YouTube нова генерација на кабловски провајдер каде ќе може да се најдат десетици бесплатни онлајн канали кои ќе […]

Прочитај повеќе

YouTube од наредната година би можел да стане веб сајт кој би ја заменил телевизијата. Според

Прочитај повеќе

На I/O конференцијата Google го претстави Google TV проектот кој ќе биде продаван како телевизиски сет, кутија поврзана со интернет и телевизијата. Бидејќи Google е интернет пребарувач една од многуте опции е да се организира и пребарува програмата на стотици телевизиски канали преку Chrome прелистувачот кој ќе биде интегриран во Google TV.

Прочитај повеќе

Деновиве се одржа интерактивен саем за кариера „e-Career Fair“ во организација на Националната програма за практикантска работа и вработување „Моја Кариера“ во рамките на Проектот на УСАИД за конкурентност.

Прочитај повеќе