Куповите фотографии на социјалните мрежи како Facebook, Instagram, па дури и LinkedIn се сериозен предизвик за биометриското заклучување. Препознавањето на ликот со помош на камера е еден од новите методите за отклучување на уредите како Samsung Galaxy Note 7 и најверојатно очекуваниот iPhone 7. Истражувањето на Универзитетот Северна Каролина во САД, покажува дека ниту овој нов […]

Прочитај повеќе