Колку пати ви се случило да се логирате во еден имејл и потоа да мора да се одјавите за да проверите друг имејл. И обратно… Порано или подоцна ваквата пракса станува исклучително здодевна и потребата да останете логирани во повеќе акаунти на еден ист сајт ја решавате со бројни, отворени прозорци преку различни прелистувачи. Но, […]

Прочитај повеќе

Twitter тестира нов дизајн за профилите со кој профил сликата и кратката биографија се во горниот лев агол за да остапат место за тајмлајнот со поистакнати фотографии и постови. Според тоа што може да се види, редизајнот наликува повеќе на нешто што би очекувале од Google+ и Facebook, а не од Twitter кој до сега […]

Прочитај повеќе

Google+ сега има малку променети профили според фидбекот од корисниците, како што велат инжинерите на Google. Заедничко на неколкуте новости е што ја зголемуваат интерактивноста со другите корисници. Пример, сега има таб Local на кој може да се најдат разни локални рецензии локации споделени од корисникот или пријателите, некои и предложени поради популарноста. Втор подобро […]

Прочитај повеќе

Добивате имејл дека некој ве следи, корисничкото име ви е познато, но не сте сигурни за кој се работи, одите на Twitter да видите кој е твитерџијата и што споделува. Но, наместо негови твитови гледате куп @одговори кон други корисници, принудени сте да читате дебати кои вас лично не ве интересираат, ниту пак ќе ги […]

Прочитај повеќе

Тwitter Business Center ќе биде место каде бизнисите ќе може да си го персонализираат профилот, да можат повеќе луѓе да користат еден профил, а и бизнис профилите ќе добијат и знакче за верификуван профил. Но најважно бизнис профилите ќе можат да добиваат директни пораки од корисници кои не им го следат профилот и со тоа да допрат до повеќе луѓе без да се наметнуваат да бидат следени.

Прочитај повеќе

Facebook го промени „Become a Fan” копчето со „Like” кое ја има истата функција како и станување фан на нешто, но иако звучи исто сепак е различно од другото „Like“ кое се клика кога ви се допаѓа некој пост од вашите пријатели.

Прочитај повеќе