Новата надградба за популарниот сервис за: инстант комуникација, аудио и видео разговор – Skype, овозможува разговор без креирање на профил. Ова ќе им овозможи на сите набрзина да се вклучат во разговорите, дури и ако не сакаат да направат свој профил и да поминат низ чекорите за регистрација. Корисникот треба да пристапи на Skype.com  и […]

Прочитај повеќе

По тестовите во февруари, Twitter сега ги стартува новите профил страни кои ја претворија уникатната платорма за микро-блогирање во нешто веќе видено и досадно. Идејата на Twitter е да им овозможи на корисниците да се претстават подобро, со поглеми лични слики, истакната биографија и истакнати броеви на слебеници и твитови и најдобрите твитови кои сега […]

Прочитај повеќе

И конечно, Facebook Тimeline e достапен за сите корисници… Да, свесни сме дека мора да помине период на истражување, прилагодување и навикнување додека дојде до целосно прифаќање и на новиот Facebook изглед и новите функционалности, но факт е дека неговите визуелни можности се навистина неограничени. Со новиот профил, меѓу другото, добивате можност да си изберете […]

Прочитај повеќе

Timelines Inc, стартап од Чикаго, го тужи Facebook поради новите кориснички профили, наречени Timeline, велејќи дека оваа нова опција би можела да го елиминира нивниот веб сајт

Прочитај повеќе

Нов профил? Или нов начин да си ги сочувате спомените? И двата се позитивни одговори. На вчерашната f8 конференција Марк Закерберг го претстави Timeline објаснувајќи го како нов профил преку кој може да се истакнете вие самитe и да си ја раскажете приказната од почеток до крај. Налик на личен блог, но подруштвен и повизуелен. […]

Прочитај повеќе

Поминаа само три недели, а Google+ веќе има 20 милиони корисници. За споредба, на Facebook му требаа три години да стигне до таа бројка. Но, и покрај позитивните критики и огромниот публицитет, сепак кај Google+ не е сè така бело како што изгледа. Еден од главните и контроверзните услови за користење на Google+ е профилот […]

Прочитај повеќе

Hootsuite го купи TwitterBar додатокот за Firefox симнат околу 2 милиони пати и го преименува во Hootbar. Додатокот e интересен и лесен начин за споделување линкови и пораки на Twitter преку барот за адреси на прелистувачот. Заедно со Hootlet овој додаток станува навистина корисен за постирање и на другите друштвени мрежи како Facebook, фан страни […]

Прочитај повеќе

@FINKIedu, на македонски јазик, и @CSEedu, на англиски, се двата официјални Twitter профили на новиот Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, или ФИНКИ, кој ќе стартува од септември и е спој од двата досегашни информатички катедри од ПМФ и ФЕИТ.

Прочитај повеќе

Google ги редизајнираше Google Profiles така што сега може да вклучите повеќе информации за себе. Може и да се каже дека дизајнот потсетува малку на оној на Facebook.

Прочитај повеќе

Фан страните на Facebook го добија новиот дизајн кој беше достапен за личните профили веќе некое време. Со новиот дизајн фан страните ги добија петте најнови слики под основните информации, што е можност за креативност, табовите се ставени лево, поистакната е бројката на фановите, а од десно има повеќе место за рекламите… исто како и кај личниот профил.

Прочитај повеќе

Американската Централната разузнавачка агенција (CIA) додаде друштвени елементи на својот веб сајт, додавајќи линк до својот YouTube канал, односно линк до новиот профил на сервисот за споделување фотографии Flickr, претстави верзија за деца со видео турнеја низ својот штаб.

Прочитај повеќе

Facebook претстави две нови опции за безбедност и заштитување на профилот. Се чини никој не ми кажал за опциите на основачот на мрежата Марк Закерберг, чија фан страна беше пробиена истиот ден кога се претставија и новите опции.

Прочитај повеќе