Електронски дневник, безбројни чек-листи и планирања. Ова се само дел од непресушното множество обврски со кои наставниот кадар секојдневно се соочува. Ситуацијата станува значително покомплицирана (и поскапа) кога, за ваквите евидентирања наставникот се потпира на книжната форма. Како би се олесниле ваквите обврски при почетокот на новата наставна година, си земавме за слобода да ги […]

Прочитај повеќе

Професорите на новиот Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство (ФИНКИ) објавија блог пост во кој ја објаснуваат идејата зошто ги споија двата ИТ институти во еден нов факултет. Во исчекување на почеток на првата година на ФИНКИ, ова обраќање е доста позитивен знак. Подолу го споделуваме целиот блог пост од професорите, но исто така […]

Прочитај повеќе

Не е доволно само да се стави компјутер пред ученикот, потребно е добар професор и соодветна настава и методика.

Прочитај повеќе