Мicsrosoft објави на својот блог дека влегле во„дефинитивна зделка“ да ја купат најголемата бизнис мрежа LinkedIn за 26,2 милијарди долари во кеш. Официјалното купување ќе се случи до крајот на годината. LinkedIn е уште еден канал на Мicrosoft да се доближи поблиску до бизнисите и организациите, овој пат преку друштвена мрежа што им фалеше во […]

Прочитај повеќе

Бизнис мрежата ја претстави својата официјална LinkedIn апликација за Android, која веќе некое време беше во бета фаза.

Прочитај повеќе

100 милиони професионалци ширум светот. Вака друштвената мрежа за бизнис LinkedIn го објави своето достигнување додавајќи дека скоро секоја недела се отвараат околу еден милион нови профили.

Прочитај повеќе

Колкави се платите на програмери во Македонија?

Прочитај повеќе