Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе

Финските истражувачи на Nokia го направија Ubice,„екран“ на допир од блокови лед. Тие проектираа слики на блоковите лед големи 50 cm и дебели 25cm, и користеа проектор, скоро инфрацрвени светла и камера да ја одредат позицијата и движењата на рацете.

Прочитај повеќе