(Ова е гостински пост на Васил Буралиев, основач на VBU Consulting. Постот е првично објавен на Ituziast.com, и e реобјавен со негова дозвола.) Во една прилика бев говорник на Универзитетот св. Кирил и Методиј, кога еден од студентите ми пријде со прашање. Темата на сесијата беше врзана со „контрола за верзионирање“ (Version Control), но прашањето беше […]

Прочитај повеќе

Проектниот менаџмент е растечка професија во целиот свет и во согласност со овој тренд постои континуирана побарувачка за професионалци од оваа област. Со сигурност можеме да кажеме дека нашата дисциплина е во подем. Модерниот проектен менаџмент е започнат неодамна, некаде во средината на 50-тите години од минатиот век. Но, уште во раните цивилизации постојат вредни […]

Прочитај повеќе