Една недела по лансирањето на апликацијата за продуктивност Letz, тимот објави краток инфографик со статистика за како поминала првата недела. Според инфографикот, апликацијата ја користат скоро 5.200 корисници кои размениле 46.854 пораки со виртуелната асистентка Луси и создале над 13.000 потсетници. Дел од корисниците кои ја користат апликација го споделиле и своето мислење за истата преку рејтинг […]

Прочитај повеќе

RЗ Infomedia, компанијата која стои зад бизнис адресарот Златна Книга, стартува уште еден сервис со кој сака да ги поврзе потенцијалните купувачи со фирмите. MarketKonekt е објаснет како онлајн маркет преку кој фирмите можат да ги излистаат понудите, а корисниците ќе можат за кратко време да добијат информации за продуктите, услугите и фирмата која ги […]

Прочитај повеќе

Аndroid Developers најавија дека од следната недела ќе може да има наплаќања од внатре во апликациите.

Прочитај повеќе

LinkedIn им даде на брендовите нови опции за да се промовираат себе си и своите продукти. Брендовите сега ќе можат да додаваат препораки за продукти и сервиси, да си ги излистаат продуктите, за закачат мултимедија за продуктите и има модул за мрежа од препораки. Компаниите кои ќе дозволат рецензија на нивен продукт, ќе можат да додадат во своите реклами на мрежата дека се препорачани од корисник.

Прочитај повеќе

Првин беа само гласини за Google Me друштвената мрежа, а сега се појави и пreзентација од 212 страни закачена од Пол Адамс, водечкиот истражувач за друштвеното во корисничкото искуство во Google кој работел на Buzz и YouTube.

Прочитај повеќе