Една од најпознатите македонски IT продавници, Анхоч, пред неполна недела го отвори нивниот прв премиум салон во Скопје, во комплекс Мида. Свеченото отворање беше во 13:00 и да се каже дека заинтересираноста беше мала би било потценување. Заинтригирани од ветувањето за гејминг зона, како и аудио соба, решивме и самите да го посетиме Анхоч премиум […]

Прочитај повеќе

Во исчекување на овогодишниот неформален глобален празник познат како Black Friday/Cyber Monday, поголемиот број видни продавници на игри започнаа со предвремена распродажба на дигитални клучеви. Огромната распродажбата на Steam само што започна, но зошто да го насочите вашиот паричник само кон оваа продавница? Поради тоа, не заборавајте да го посветите вашето внимание и на некоја од […]

Прочитај повеќе

Apple Pay и Android Pay се достапни, но најголемиот дел од локалните продавници, дури и во САД не се подготвени за оваа промена, констатира Forbes. За среќа најголем дел од големите ланци веќе овозможуваат плаќање со телефон, но малите бизниси се далеку од прифатлива бројка. Само 27 отсто од продавниците ќе бидат подготвени за плаќањето […]

Прочитај повеќе

Kinect уште од почеток беше модифициран од хакерите за да прави повеќе од само да управува карактери во видео игри. Microsoft првин не ја сфати идејата, но подоцна објави Kinect for Windows SDK алатки кои го олеснуваат процесот на модифицирање на контролерот и неговата примена во разни околини. Сега, компанијата објави видеа со сценарија за […]

Прочитај повеќе

Ubuntu од неодамна претстави попаметно Scopes API кое за првпат е биде употребено во Ubuntu 13.04 и ќе нуди 100 нови извори за податоци кои ќе бидат дистрибуирани директно преку работната табла. Компанијата вели дека бројот на извори го зголемуваат надевајќи се дек на многумина ќе им помогнат до бараните податоци да дојдат без отварање […]

Прочитај повеќе

Amazon pages ќе им овозможи на клиентите да креираат сопствени дестинации на Amazon.com. Целта е да се направи покомфорна околина во која купувачите би се чувствувале послободни и би купиле повеќе производи. Новата услуга Amazon ja најави како бесплатна. Страните на Amazon прилично наликуваат на друштвените мрежа за брендови. Ова би им помогнало на клиентите […]

Прочитај повеќе

Која е најдобрата продавница за хардвер, најдобра според квалитетот на робата, цената и според сервисот и услугата? Форумџиите стартуваа интересна анкета која прерасна во дискусија за продавниците споделувајќи го своето корисничко искуство.

Прочитај повеќе

Со цел полесно да дојдеме до информација за тоа што се нуди на нашиот пазар во поглед на компјутерски хардвер, најпрактично е кога IT продавниците имаат на својот веб сајт и ценовници со нивната понуда на компоненти.

Прочитај повеќе