Најверојатно веќе сте виделе Facebook групи кои се наменети за продажба на производи или услуги. Над 450 милиони корисници секој месец ги посетуваат овие групи. Друштвената мрежа сака да го досреди овој сегмент и да им олесни на своите корисници, па го воведува „Marketplace“. Платформата на корисниците треба да им овозможи да купуваат и продаваат локално. Продавницата […]

Прочитај повеќе

За жал на eBay веќе нема да се продава „магија за претварање во врколак“. Онлајн продавницата ги забрани сите продажби на предвидувања, магии, гатање, тарот карти, вуду кукли и духови од лампа. „Сакаме корисниците да имаат добро искуство на eBay, и затоа често ги прегледуваме категориите и ги подобруваме полисите за да го обезбедиме најдобро […]

Прочитај повеќе

Новата закрпа на Diablo 3 им овозможи на играчите да купуваат и продаваат опрема за вистински пари. Засега закрпата е достапна единствено на играчите на американските сервери иако нема IP ограничување од каде им пристапувате на серверите. Аукциите моментално се единствено за оружје и оклопи, а во иднина се очекува сите предмети од играта да […]

Прочитај повеќе

Една наша анкета покажа дека онлајн шопингот се уште се гледа со недоверба. Сличен резултат покажува и истражувањето на Заводот за статистика кое вели дека само 3-4% од корисниците купуваат производи онлајн.

Прочитај повеќе