Добри три години како Windows 10 го форсира Game Mode како корисна алатка за зголемување на перформансите на вашите игри. Едноставно кажано, алатката го отсекува пристапот до ресурси кои се непотребни за време на играта и се врши приоритизација на ресурсите за извлекување повисоки перформанси при играњето. Иако Game Mode не може да направи чудовиште […]

Прочитај повеќе

Две работи можат да ви го качат притисокот за дел од секунда. Помислата за плаќање сметки и моментот кога ќе сфатите дека не можете да завршите нешто на компјутерот поради неочекувани проблеми во форма на мрзнење, исклучување или, пу-пу, плавиот екран на смртта. Прво нешто што би можеле да помислите во тој момент е дека […]

Прочитај повеќе

Дел од купувачите на новиот iPhone 8 имаат непријатно изненадување. Кога го ставаат телефонот на полнење батеријата се шири доволно за да се деформира телефонот. Засега не е сосем јасно дали станува збор за инциденти или за систематска грешка, пишува BBC. Сепак во сите случаи по деформирањето скапиот телефон е неупотреблив. Досега се пријавени проблеми во […]

Прочитај повеќе

Има нешто интересно во откривање тајни поврзани со вашиот телефон, а Phone Doctor Plus не сака ништо повеќе отколку да ви ги сервира сите нив од едно појдовно место. Phone Doctor Plus е апликација која ви помага да откриете потенцијални проблеми со вашиот телефон така што тестира над 30 парчиња хардвер, односно сензори. Процедурата од таквото […]

Прочитај повеќе

Сосем е нормално да не знаете сè. Но, наместо да паничите треба да се обидете и да пронајдете начин да се справите со предизвикот. „Неуспехот некогаш ќе се случи ако преземата ризици. Но, ризиците се неопходни и за да успеете.Имам неколку совети како да се справите со ова. Прво, видете ја светлата страна на неуспехот. […]

Прочитај повеќе

Куп сервиси и веб страници имаa проблеми и беа недостапни поради проблем со Amazon Simple Storage Service. Amazon по околу 4 часа ги надмина проблемите. Сепак вчерашниот ден беше одличен пример за она што се случува кога премногу сервиси се хостираат на едно место. S3 is experiencing high error rates. We are working hard on recovering. — […]

Прочитај повеќе

По подолг период Apple е пред посериозни проблеми. Минатата недела американскиот Consumer Reports соопшти дека за прв пат нема да дадат препорака за MacBook Pro поради проблеми со батеријата. „Во текот на тестовите батеријата на MacBook Pro имаше сосем различни резултати. Во тестовите на 13-инчниот модел со тачбар, батеријата траеше 16 часа, па 12.75 часа, […]

Прочитај повеќе