Sony призна дека покрај нападите на 16-17-ти aприл кога беше пробиена Playstation Network, имало уште еден напад на Sony Online Entertainment (SEO) корисниците. Sony вели дека се украдени податоци од 24.6 милиони профили, како и податоци од постара дата база од 2007-ма. Украдените податоци биле12.700 броеви со не-американски кредитни картички и нивен датум на истекување, но не и нивните безбедносни кодови, додека имало 10.700 дебитни картички од корисници од Австрија, Германија, Холандија и Шпанија.

Прочитај повеќе

Европската вселенска агенција (ESA) ги смени сите свои кориснички имиња и лозинки, откако претходно романскиот хакер TinKode објави имејл адреси и лозинки од агенцијата.

Прочитај повеќе

Хакерска група со име Gnosis ги проби Gawker Media, сопственици на познатите ИТ блогови Lifehacker и Gizmodo, како и други сајтови, објавувајќи ги лозинките и мејловите на основачот Ник Дентон, податоци за уредниците на сајтот, FTP логирања, 4 GB од чет логови! и уште 1.3 милиони кориснички имиња и лозинки на луѓето кои коментирале на сајтовите. Објавен е и основниот код на новиот CMS на Gawker, кој заедно со лозинките е спакуван во 500 MB торент фајл закачен на Pirate Bay.

Прочитај повеќе