За Нова година од популарниот сервис за споделување на краткотрајни пораки Snapchat беа украдени над 4,6 милиони профили на корисници од Северна Америка. Профилите беа јавно објавени на SnapcharDB страната која сега веќе е недостапна. Тоа што претставува проблем за сите пробиени профили е што иако Snapchat ги крие последните бројки на телефоните, сепак напаѓачот […]

Прочитај повеќе

Openbook е пребарувач на Facebook статуси. Но, ќе прашате, нели тие статуси треба да се приватни?

Прочитај повеќе