Американската амбасада во Мадрид во изминативе неколку години вршела притисок врз шпанските власти и интернет оператори да се превземат мерки за контрола на пиратеријата. САД се заканувале на Шпанија дека ќе ја стават на „црната листа“ на земјите со голема пиратерија, доколку не се превземат мерки во борба против пиратеријата, пишува шпанскиот весник El Pais.

Прочитај повеќе