Сигурно не се сеќавате на бројните апликации кои сте ги пробале или играле на Facebook, Twitter, Google+, Flickr, и сигурно не сте ги ни прегледале дозволите кои ги бара апликацијата да ги користи вашите лични податоци. Овие работи најчесто се игнорираат бидејќи ако вашите пријатели ја користат апликацијата тогаш е во ред, нели? Не. My […]

Прочитај повеќе

Користењето на Интернет преку мобилни мрежи забележува најголем годишен пораст од сите други електронски комуникации. Според извештајот на Агенцијата за електронски комуникации за првиот квартал, скоро 384.897 корисници на мобилни телефони пристапиле до Интернет преку 2G и 3G мрежи барем еднаш во последниве три месеци. Споредено со ланскиот квартал ова време тоа е 21,9 отсто […]

Прочитај повеќе

По еднонеделното „затемнување“ египетските интернет и мобилни провајдери го повратија интернет пристапот во земјата, но тоа може да биде кратко бидејќи протестите во Египет ескалираа со улични судири меѓу противниците и поддржувачите на долгогодишниот египетски претседател Хосни Мубарак кој најави дека нема да се кандидира на претстојните избори.

Прочитај повеќе

Gmail ја направи достапна за сите Gmail delegation опцијата, претходно само за Google Apps корисници, со која може да дозволите пристап на други до сопствениот Gmail инбокс.

Прочитај повеќе

SugarSync е уште еден веб сервиси кои овозможуваат споделување, закачување и складирање на фајлови на облакот до кои можете да пристапите од секаде, од десктоп компјутерот, лаптопот, па и од мобилниот телефон.

Прочитај повеќе

HomePipe e веб сервис со кој креирате веб пристап до вашите PC фолдери со слики, документи, видеа, музика и други фајлови кон кои потоа можете да пристапите од било каде, од друг компјутер или преку мобилните iPhone и Android уреди.

Прочитај повеќе

При истражувањето на кинеските хакерски напади врз Google се откри дека хакерите целале кон Gaia сервисот за лозинки на гигантот кој ги контролира сите кориснички пристапи до сите сервиси на Google вклучувајќи го имејл и бизнис сервисите.

Прочитај повеќе