(Ова е гостински пост на Новица Наков од Слободен софтвер Македонија, првично објавен на неговиот блог и на Радио Слободна Европа, реобјавeн со дозвола) Има еден пасус во извештајот на експертската група превдодена од Рајнхарт Прибе кој што посредно ја лоцира одговорноста на телекомуникациските оператори во Македонија. Тоа, се разбира не е ништо ново, бидејќи […]

Прочитај повеќе

(ова e гостинска статија на Арангел Ангов кој е Linux систем администратор, FOSS ентузијаст и еден од основачите на Слободен Софтвер Македонија. Повеќе за Арангел ќе најдете на неговиот блог, на LinkedIn или на Twitter. Статијата е објавена под GNU FDL лиценца.)

Прочитај повеќе