Минатата недела во Сан Франциско се одржа Disrupt SF 2018. Настанот е фокусиран на ИТ индустријата, но сепак еден од најинтересните говори беше говорот на Присила Чан.

Прочитај повеќе

Марк Закерберг и Присила Чан донираа 3 милијарди US долари во фонд кој треба да пронајде лек за сите болести. Ова е прва инвестиција на брачниот пар кој најави дека ќе донира 99 отсто од своето богатство. Брачниот пар идејата за лек за сите болести ја претстави во преполна сала, а дел од гостите беа Сундар […]

Прочитај повеќе