Најголемата предност на Print Conductor e тоа што ви дозволува да печатите најразлични фајлови од еднаш. Имено, можете автоматски да печатите документи кои се во најразлични формати, без да имате потреба да го отворате секој документ посебно. Едноставно фатете и повлечете ги сите документи кои сакате да бидат испечатени во прозорецот од програмот и, од […]

Прочитај повеќе

HP Metal Jet е првиот принтер на HP кој печати со метал. HP го претстави принтерот заедно со неколку компании кои ќе бидат првите кои ќе го користат. Првите принтери ќе се користат во: GKN Powder Metallurgy, Volkswagen и Parmatech, јави Technology Review. Секако технологијата изгледа примамливо, но принтерите чинат околу 400 000  долари. Начинот на кој работи […]

Прочитај повеќе

Prinker е спој на рачен принтер и апликација кој овозможува дизајнирање и цртање на привремени тетоважи. Корисникот со помош на апликација одбира или креира слика и потоа истата преку принтерот ја префрла на своето тело. Процесот е брз, забавен и сосем безбеден, а тетоважите се привремени.

Прочитај повеќе


Тимот на американскиот универзитет MIT презентираше ново решение за поголем достапност на 3Д принтерите по попристојна цена. За да го направи принтерот достапен за сите, тимот работи со делово кои ги има во продавниците, но за разлика од останатите 3Д принтери, целта на нивното решение е да може да печати во повеќе материјали. Технологијата овозможува […]

Прочитај повеќе

WaterColorBot е принтер за уметници од Evil Mad Scientist, направен во соработка со Super Awesome Sylvia. Наместо стандардното принтање, WaterColerBot користи палета водени бои и четка со кои ги „слика“ копиите. Покрај четката и водените бои, новата верзија WaterColorBot 2.0 овозможува замена на четкичката со молив, рапитограф или нешто слично. Принтерот е дело на Силвија […]

Прочитај повеќе

Intel инвестираше неколку стотици илјади долари во проект на 13-годишен пронаоѓач, Шубам Банерџи. Компанијата е импресионирано од евтиниот принтер направен од лего коцки кој Банерји го претстави во Белата Куќа кога имаше само 12 години јави Reuters. Станува збор за Braigo принтер кој ќе им помогне на лицата кои не гледаат или имаа оштетен вид […]

Прочитај повеќе

Pocket Printer е токму тоа што го кажува името, принтер кој можете да го носите во џеб, а со него да принтате од било кој уред. Уредот доаѓа од израелскиот стартап Zuta Labs, кој ги обезбеди средствата за принтерот преку Kickstarter кампања. Наместо како во стандардниот принтер во кои се става хартијата, Pocket Printer се […]

Прочитај повеќе

Истражувачи од универзитетот Колумбија во САД тврдат дека откриле нов начин да експлоатираат компјутерска сигурносна грешка преку која можат вашиот принтер да го претворат во вистинска бомба. Истражувачите тврдат дека преку далечински пристап и лажна софтверска надградба, може да се пристапи до принтерот и освен што може да се украдат доверливи податоци преку него во […]

Прочитај повеќе

Според Google OS блогот и линија текст во кодот на Google Docs, се открива дека е можно наскоро веб сервисот за документи да добие принтање преку облак, односно пристапување документи кои се на интернет и нивно принтање од било кој компјутер.

Прочитај повеќе