За многумина, пандемијата има оставено белег, како на психичкото, така и на физичкото здравје. Inspirational Stories е веб сајт кој ќе се потруди да ве расположи и охрабри со навидум непресушен извор на позитивност. На располагање имате стотици приказни, песни, цитати, и изреки, исткајани од познати лица или најголемите мислители. Веб сајтот е лесен за […]

Прочитај повеќе

Колку е важно раскажувањето на приказни? Во 2009 година новинарот Роб Вокер направи истражување. Купи 200 предмети од eBay за 200 долари. Потоа ангажираше 200 автори да креираат некакаква приказна за овие предмети. Истите предмети ги врати на eBay на аукција, овој пат цената за предметите стигна до 8.000 долари. Ова е приказната со која Дејвид […]

Прочитај повеќе

Moonlite проекторот е еден од најдобрите и наједноставните уреди. Уредот кој Натали Рибут го користеше за да и раскаже приказни пред спење на својата ќерка сега е успешна Kickstarter приказна. Станува збор за додаток за паметен телефон кој го користи блицот за да го претвори телефонот во проектор. Додатокот доаѓа со мини слајдови кои се […]

Прочитај повеќе

Twitter веќе имаат своја @TwitterStories страница, Tumblr веќе 3 месеци го имаат својот Storyboard, а денес од Facebook ја објавија својата Facebook Stories страница. Секој месец на Facebook Stories ќе се објавуваат приказни со различна тематика, а доколку го отворите FacebookStories.com ќе можете веќе да ја видите и првата, „Remembering“. Во првата приказна, објавена под […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за микро-блогирање во 140 карактери го објави првиот серијал на Twitter приказните преку кои со примери се објаснува како еден твит, или неколку, може да придонесе кон спасување на книжарница, како немите луѓе можат да комуницираат со другите, како готвач ги повикал своите 100 следбеници на ручек, или за како Крист Стугт на […]

Прочитај повеќе

Facebook приказната меѓу два пријатели (или Friendship страната) е страна каде се прикажува интеракцијата меѓу два пријатели, односно служи како еден вид дневник на нивните заеднички активности и заедничката комуникација, коментари, фотографии каде се тие тагирани заедно…

Прочитај повеќе

Слично како Facebook и Google, сега и Twitter ги стартува „твитерџиски приказни“. Приказните се нови маркетинг кампањи, каде ПР пораката e заменета со креативното корисничко искуство.

Прочитај повеќе

Од оваа утро, 500 милиони луѓе ширум светот активно го користат Facebook да останат поврзани со пријателите и луѓето ооклу нив, вели Марк Зукерберг, основачот на мрежата.

Прочитај повеќе

Прво, среќен 5-ти роденден YouTube! Популарниот видео сервис во пост славејќи го својот роденден објави неверојатна информација дека сервисот забележува над 2 милијарди посети на ден! За споредба тоа е двојно повеќе од гледаноста на трите најголеми телевизии во САД.

Прочитај повеќе