Џ. К. Роулинг, писателката најдобро позната по книгите со Хари Потер, е свесна дека пандемијата е особено тешка на децата. Поради тоа, реши нејзината детска приказна The Ickabog да ја направи бесплатна на следниот сајт. Со години, The Ickabog трпеливо го чекала вистинскиот момент во таванот на писателката. Приказната никогаш не била објавена, но со целата моментна […]

Прочитај повеќе

Виртуелната реалност сè уште има многу работа пред да прерасне во вистинска платформа за раскажување, смета Ед Катмул, ко-основач и легенда на Pixar Animation Studios. „Не е раскажување приказна. Луѓето се обидуваат да раскажат приказна во виртуелна реалност веќе 40 години. Не успеаја. Зошто го велам ова? Бидејќи ќе знаевме ако беше успешно, сите ќе […]

Прочитај повеќе

Facebook во соработка со Definition6 овозможи да се прават видео презентации на вашата активност на друштвената мрежа уште од вашето онлајн „раѓање“. Ова процедурално видео интегрира информации што се овозможени за прегледување од вашиот профил и ги склопува во динамична презентација исполнета со содржини како слики и фотографии, прелетувајки низ свежиот Timeline неодамна овозможен за […]

Прочитај повеќе

Ви се допаѓалo или не, вашиот досегашен личен профил наскоро ќе биде заменет со Facebook Timeline. Друштвената мрежа најави дека во наредниве неколку недели Timeline ќе биде активиран за сите корисниците. Корисниците ќе имаат седум дневен период да ги прегледаат и филтрираат сите постови кои не сакаат да се појават на Timeline-от. Timeline профилот е […]

Прочитај повеќе

Наместо личен Facebook профил сега сите 800 милиони корисници ќе имаат своја лична приказна, односно Timeline. Timeline претставува целосен редизајн на изгледот на личните профили, и има за цел да ги откопа сите ваши поранешни статуси распределени по месеци и години од кога сте се приклучиле на мрежата. Со новиот профил вие ќе може да […]

Прочитај повеќе

Како би изгледало раѓањето на Исус Христос гледано од неговите најблиски, но тоа да се случи денес кога имаме Facebook, Twitter и имејл, за да споделиме информација?

Прочитај повеќе

Култниот режисер Тим Бартон ги повика твитерџиите заедно да напишат приказна која ќе се искористи за промоција на неговата музејска изложба.

Прочитај повеќе