Сите студенти кои сакаат да аплицираат за стипендија ќе можат да го направат тоа преку електронска пријава на http://mon.gov.mk/, сајтот на Министерството за образование и наука (МОН).

Прочитај повеќе

Министерството за внатрешни работи воведе можност граѓаните анинимно, преку сајтот на МВР, да поднесат поплака против одреден полициски службеник. Сите поплаки ќе бидат пратени на Секторот за внатрешна контрола по што тие ќе го разгледаат случајот.

Прочитај повеќе

Влезниците на TEDxSkopje се бесплатни, но на настанот ќе можат да присуствуваат само 100 луѓе во живо согласно TEDx лиценцата. Од сега па до 10 октомври секој заинтересиран да присуствува на настанот кој ќе се одржи на 30.10, ќе може да се пријави нa TEDxSkopje.

Прочитај повеќе