Вчера, ве запознавме со проектот на Google кој ви дозволува да дешифрирате древни египетски симболи, а денеска би сакале да ве охрабриме да се забавите така што ќе решите онлајн сложувалка со вашите пријатели, нешто што особено би било ценето во време на социјално дистанцирање. Посетете го Puzzle Party, изберете една од три можни тежини […]

Прочитај повеќе

Најголемата социјална мрежа повторно го менува алгоритмот за содржините што ги прикажува. Од сега објавите и статусите од пријателите ќе бидат поважни од компаниите и брендовите, и иако е добра вест за секој корисник, сепак за брендовите ова ќе биде проблем. Ова се добри вести за сите корисници на социјалната мрежа кои ја користат за […]

Прочитај повеќе

Google треба да ги прикаже најдобрите резултати за вас, вели интернет пребарувачот. А се чини дека најдобрите резултатити ги вклучуваат пријателите и персонализираната содржина, бидејќи сега Google+ и целиот друштвен аспект на мрежата ќе биде споен со пребарувањето. Тоа отсекогаш беше планот, нели Google? „Пребарувањето сè уште е лимитирано на универзумот на јавни веб страни, […]

Прочитај повеќе

Skype најави уште подлабока интеграција со Facebook, најавувајќи дека со новитe верзии 5.4 Beta за Мac и 5.7 Beta за Windows ќе може да се прават Facebook-кон-Facebook повици. Се што е потребно е да ги поврзете Skype со Facebook профилот. Оваа интеграција започна со со 5.0 верзијата. Откако ќе се логирате на Facebook преку Skype […]

Прочитај повеќе

Bing, интернет пребарувачот на Microsoft, го додаде Facebook Like копчето покрај своите резултати. Ова е директен одговор на новата Google +1 опција за споделување, со која Google всушност требаше да започне да ги користи своите друштвени „слоеви“ и да стане конкурент на Facebook. Но, сега не само што треба да се грижи за друштвенот Facebook туку и за пребарувачот Bing кој сега стана многу поинтересен за користење. Секако, Google се уште е супериорен на пазарот на пребарување, во Македонија над 95% од корисниците го користат, па можеби и не е толку лошо да има посериозна конкуренција.

Прочитај повеќе

Where my friends be? е апликација за Facebook која ви дава визуелен приказ на тоа каде се наоѓаат вашите пријатели. Апликацијата работи со Google Maps, и ќе ви ги означи местата каде се наоѓаат вашите пријатели како на сликата погоре.

Прочитај повеќе

Ако имате 300 пријатели на Facebook или друга друштвена мрежа, 30 од нив ќе бидат роботи, вели компанијата за ИТ анализа Gartner во својот нов извештај за предвидувања на идни трендови во информатичката технологија.

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов и е доста интересен прелистувач. Се што сакате од друштвените мрежи, пред се Facebook, го имате на еден клик од вас, пријателите од лево, фидовите од десно, сурфањето на интернет пред вас… Прелистувачот е во затворена бета, но секој корисник кога ќе добие пристап добива неколку покани кои ги праќа кон другите корисници. (tnx Митко за поканата)

Прочитај повеќе

Facebook го смени начинот како одбиваме покана за пријателство. Досега имаше Confirm (прифати) и Ignore (игнорирај) опција. Од сега, наместо игнорирање ќе има Not Now (не сега) oпција која делува попријателски, и опција со која не се одбива пријателството туку се одложува

Прочитај повеќе

Можеби приметивте дека на профил страната од десна страна се појавува Friend Finder барче со кој ви се сугерира да импортирате имејл контакти и да ги најдете на Facebook. Можно е при самото логирање најгоре на профилот да ви се појави покана да ја пробате Friend Finder алатката. Опцијава постои веќе подолго време, но сега добива попроминентно место на страната.

Прочитај повеќе