Ако верувате дека на Facebook му требаат Dislike копчиња и опции да искажете незадоволство, тогаш сигурно ќе го поддржите професорот Дин Тери од Универзитетот на Тексас кој ја разви EnemyGraph апликацијата преку која може да ги излистате непријателите. Според професорот, проблем со Facebook е што наметнува култура да се биде фин. „Сакавме да им дадеме […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа тестира промени на фидот со вести, меѓу кои и филтри за листи на пријатели и Smart Lists за автоматско организирање на пријателите. Smart Lists опцијата ги организира пријателите во три групи: соработници, луѓе што ги познавате од школо и локални пријатели. Ова автоматска листа сигурно е за да се мотивираат корисниците да ги […]

Прочитај повеќе

Breakup Notifier e апликација за Facebook која ви овозможува да пратите нечија врска. Кога статусот на пријателот ќе се смени, вие веднаш ќе добиете известување преку електронска пошта и ќе знаете дали им треба вашата поддршка или не.

Прочитај повеќе

Првин беа само гласини за Google Me друштвената мрежа, а сега се појави и пreзентација од 212 страни закачена од Пол Адамс, водечкиот истражувач за друштвеното во корисничкото искуство во Google кој работел на Buzz и YouTube.

Прочитај повеќе