FlexClip е бесплатна алатка која ви дозволува да комбинирате фотографии, видеа и музика. Како резултат, професионално изготвено видео би можело да ги презентира вашите идеи на уникатен начин и да генерира значително поголем интерес. На официјалниот сајт, имате на располагање бројни, веќе направени комерцијални видеа кои можете да ги прегледате или искористите за некои ваши […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои прават PowerPoint презентации често се наоѓаат во ситуација да бараат три работи: теми, фотографии, или икони. iSlide е додаток кој релативно успешно ја задоволува вашата потреба за овие работи, без да ве осиромаши во процесот. Прво што треба да направите е да го преземете новиот iSlide така што ќе кликнете тука, па […]

Прочитај повеќе

Популарната апликација за презентации, Prezi, која беше достапна за iOS и iPad, сега е достапна и за Android. Конечно сега Android корисниците ќе можат да си носат своите Prezi презентации насекаде, но треба да знаете дека апликација е додаток која ја надополнува услугата која ја нуди Prezi преку својот веб сервис. Со Prezi for Android […]

Прочитај повеќе

Конечно се достапни видеата од сите говорници и презентации од ENGAGE, првата конференција за друштвени медиуми и активизам во Македонија која се одржа на 25-ти февруари во киното Фросина во МКЦ. Подолу се сите видеа од презентациите од 18-те говорници кои зборуваа за најразлични теми. Презентациите беа претходно објавени и може да ги најдете тука. […]

Прочитај повеќе

По конференцијата која се случи на 25-ти февруари во Кино Фросина, на која говорниците, изведувачите, публиката и твитерџиите учествуваа во собирот за размена на позитивни пракси, примери и искуства за ефикасно и ефективно делување во интернет и во физичкиот простор. Со вас споделуваме дел од содржината претставена на Engage. Куп фотографии од Engage може да погледнете на Facebook профилот на […]

Прочитај повеќе

По успехот на ланскитe „идеи вредни за споделување“, сега се спрема и втор локален TEDx настан.

Прочитај повеќе

SlideShare, популарниот сервис за објавување презентации, документи и .pdf на веб, воведува опција за закачување на професионални видеа. Пости 500 MB лимит на закачување и можат да се закачат до 5 видеа месечно.

Прочитај повеќе