Тешко е да се промените надворешниот физички дизајн на телефоните, можеби да најдете некоја уникатна маска, но затоа има многу лесен начин, благодарение на ТechRadar, да го промените интерфејсот на Аndroid да изгледа како тој на iPhone. Сигурно многу од фановите на Android ќе се навредат од овој текст, поголемиот дел се анти-iPhone, но смирете […]

Прочитај повеќе

Сите сакаат да имаат десктоп со „кул“ позадина, no потрагата по вистинската позадина може да потрае поради големиот број на сајтови кои нудат неинтересни и досадни позадини. Решивме да ви помогнеме и да најдеме кои се најдобрите веб сајтови што нудат квалитетни позадини. Smashing Magazine, еден од најпопуларните и најквалитетните блогови за графичи и веб […]

Прочитај повеќе

По Аndroid апликацијата, Златна книга објави и апликација за iPhone и iPad. Апликацијата овозможува гео-локациско пребарување истакнувајќи ги првите најблиски резултати на фирми и други правни податоци на Златна книга. Има опција за правење повици директно од резултатите, снимање во именик, и прегледување на контактите. Има и опција доколку сакате да пребарате по град, не […]

Прочитај повеќе

Наполни си е апликација за Android која е корисна за сите возачи. Не само што има над 130 бензиски пумпи кои се прикажуваат на мапа и се листаат според локацијата на возачот, но има и опција за статистика колку гориво трошите и колку често надополнувате. Првин по стартувањето на апликацијата ќе треба да си направите […]

Прочитај повеќе

Mk Reader е нова Android апликација на стартап студиото CodeWell, сигурно ќе се сетите за нив пишувавме пред некое време дека беа во Лондон на Startap натпреварување со својата Trawell апликација и дека со AвтоБуско започнаа соработка со T-Mobile. Новата апликации на CodeWell е всушност класичен RSS фид на вести. Но, споредено со бројнитете апликации […]

Прочитај повеќе

Вчера пишавме текст за одлични бесплатни алтернативи на неколку софтвери од Microsoft, а денес ќе продолжиме со слободниот софтвер, но овој пат со алтернативи за комплетот алатки на Adobe. Најкористената алатка на Adobe е софтверот за манипулација на фотографии Photoshop, и само оваа алатка може да чини над 600 долари, а сакате да го купите […]

Прочитај повеќе

Сите оние дизајнерски и ИТ компании кои немаат голем буџет и не можат да си го дозволат луксузот каков што е сертифицираниот софтвер, можат слободно да се потпрат на можностите кои им ги нуди слободниот софтвер. Постојат навистина одлични бесплатни алтернативи кои би ги извршувале истите задачи што ги нудат и скапите софтвери. Во овој […]

Прочитај повеќе