Microsoft во 2012 година импресионираше на перзентацијата на својот преведувач. Сега компанијата го додаде прeводот во гласовните разговори на Skype. Преведувачот е презентиран на англиско-шпански разговор, што во моментов е и единствена достапна верзија, но наскоро пристигаат и нови јазици. Станува збор за Skype Translator Preview функционалност која е додадена на Windows 8.1 и Windows […]

Прочитај повеќе

Го дочекавме и тоа… најпопуларниот сервис за преведување на Google, отсега го разбира и македонскиот јазик. Сеуште нема официјална информација на блогот на Google, но во текот на денот сигурно ќе биде објавена. Ова е одлична вест, сега н многу лесен начин ќе може да преведувате од над 40 јазици директно на македонски, па дури и цели сајтови.

Прочитај повеќе