Google, Amazon и Apple преку гласовните асистенти ги покажуваат своите достигнувања во препознавање на гласовите. Сепак ниту една од овие компании не се приближува до можностите на технологијата развиена од Националната агенција за безбедност (NSA). Технологија развиена во 2006 година Уште во 2006 година NSA имала развиено технологија која може да препознае идентитет во зависност […]

Прочитај повеќе

Нов гласовен асистент доаѓа да „разговара“ со вас. Победникот на Jeopardy и медицинскиот асистентот Watson наскоро ќе дојде да асистира и на паметните телефони, јавува New York Times. Новото место на Watson ќе биде во поддршката за корисници и тоа пред се во секторите кои имаат голем број на повици како продажба, банкарство, осигурување или […]

Прочитај повеќе

Google работи на софтвер за мобилните телефони кој ќе овозможи преводи во реално време, односно софтверот преведува во моментот на телефонскиот разговор. Ова автоматско преведување во релно време ќе биде една од најневеројатните технологии која ќе ги поврзе сите 6.000+ јазици ширум светот.

Прочитај повеќе