Во период кој следи сите ќе имаме малку повеќе слободно време, а дeл од времето секако ќе може да го користиме и за читање. Веројатно сите имаме некоја листа книги кои сакаме да ги прочитаме, но ако баш немате идеја Бил Гејтс има 5 книги кои ви ги препорачува за ова лето. Повеќето од моите […]

Прочитај повеќе

Столчињата кои ги користиме додека работиме или играме на компјутер, најчесто не ги сметаме за премногу важни додека немаме некој проблем поврзан со телото. Продолженото седење може да предизвика сериозни проблеми на грбот, па иако столицата е ергономична сепак мора да се станува од неа на одредени интервали. Доколку седите повеќе од шест часа во […]

Прочитај повеќе

На форумот има интересна дискусија за купување на 4К ТВ за буџет од околу 40.000 денари и за тоа кои се главните карактеристики на кои корисниците треба да внимаваат кога купувааат телевизор. Дискусијата ја започна членот Taurus барајќи препорака. Првичните „влезни“ податоци кои мора да се разгледаат е буџетот и местоположбата од каде што ќе биде гледан телевизорот. […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува нов локациски сервис Nearby, достапен на мобилната апликација, преку кој ќе им нуди сугестии на корисниците за интересни места блиску до нив. Со оваа апликација Facebook директно ќе го нападне пазарот кој до сега беше доминиран од Yelp во САД, и таргетиран од Foursquare ширум светот. Предноста на Facebook е што има многу […]

Прочитај повеќе

Иако тешко дека некој сериозно мисли дека ќе може да се најде добар лаптоп или десктоп компјутер за цена од 15.000 денари, сепак толку доделува владата за студентите кои се социјални случаи и студентите со специјални потреби. Разгледавме нив македонските продавници и najevtino.mk што може да се купи за тие 250 евра и направивме листа на најдоброто. […]

Прочитај повеќе

FellowUp е бесплатен онлајн сервис кој го олеснува истовременото раководење на повеќе профили на друштвените мрежи. Тоа што го прави овој сервис поразличен од многуте со иста намена, е тоа што FellowUp освен што ги собира на едно место информациите од корисничките профили, истовремено ги комбинира и врз основа на претходно внесеното дава различни типови на препораки. Препораките варираат од сугестија за честитка за роденден, до локација за средба со одреден профил на корисник.

Прочитај повеќе

Foursquare, локалицискиот сервис за кој ви направивме водич стартуваше нова 3.0 верзија донесувајќи неколку новини за скоро 7.5 милиони корисниците кои сакаат да ја споделат локацијата со светот.

Прочитај повеќе

LinkedIn им даде на брендовите нови опции за да се промовираат себе си и своите продукти. Брендовите сега ќе можат да додаваат препораки за продукти и сервиси, да си ги излистаат продуктите, за закачат мултимедија за продуктите и има модул за мрежа од препораки. Компаниите кои ќе дозволат рецензија на нивен продукт, ќе можат да додадат во своите реклами на мрежата дека се препорачани од корисник.

Прочитај повеќе