За време на новогодишните празници, во моменти на апсолутен мир и изолација од надворешниот свет, би можеле да прочитате книга. Би можеле. Но, зошто да трошите ваша имагинација, кога можете директно да бидете изложени на туѓа, да подлегнете на ефектите на токсичниот коктел од аудио и визуелни ефекти, и да заиграте некоја од следниве пет […]

Прочитај повеќе

Американската организација Consumer Reports повторно го препорачува MacBook Pro, откако пред две недели излезе со соопштение дека за прв пат нема да дадат своја препорака за новиот лаптоп на Apple. Промената во препораката доаѓа откако Apple го надгради софтверот. По надградбата батеријата се однесува според предвидените спецификации. Apple ја изгуби препораката за компјутерот откако тестовите на […]

Прочитај повеќе

На форумот има интересна дискусија за купување на 4К ТВ за буџет од околу 40.000 денари и за тоа кои се главните карактеристики на кои корисниците треба да внимаваат кога купувааат телевизор. Дискусијата ја започна членот Taurus барајќи препорака. Првичните „влезни“ податоци кои мора да се разгледаат е буџетот и местоположбата од каде што ќе биде гледан телевизорот. […]

Прочитај повеќе

BuzzBase е сервис кој ја вреднува вашата активност на друштвените мрежи. Идејата зад сервисот, кој стартува во Македонија, е да ве ангажира вас како влијателен промотер кој ќе сподели содржина од брендови и огласувачите, но ќе ви остави да ја имате целата контрола врз содржината. BuzzBase го искористува податокот дека 77 отсто од потрошувачите би […]

Прочитај повеќе

Дури половина од Facebook препораките (или referral traffic) доаѓаат од мобилни платформи покажува нова анализа на Shareaholics, кој последните пет месеци следи над 250 милиони корисници кои се поврзуваат со 200.000 издавачи. Последниот месец процентот од посети од Facebook е 16,21 отсто од кој од телефони доаѓа дури 8,25 отсто или 51 отсто од вкупниот […]

Прочитај повеќе

Почнувајќи од денес, Chrome Web Store со помош на вашите пријатели ќе може да ви предложи апликации кои можеби ќе ве интересираат и ќе сакате да ги испробате, пишува Хуи Гуо на блогот на Chrome. Станува збор за интеграција на Google+ во Chrome Web Store и со тоа му се овозможува на секој корисник да […]

Прочитај повеќе

Google претстави нова алатка која вклучува екстензија која ви препорачува разни информации поврзани со веб сајтот на кој што се наоѓате во моментот. Станува збор за апликацијата Google Related која во зависност од веб сајтот на кој се наоѓате ви нуди многу предлози, вклучувајќи веб сајтови, мапи, резултати од Google Places, слики, рецензии, видеа и […]

Прочитај повеќе

Google стартува систем за препораки и откривање на локални места. Hotpot е дел од Google Places, a служи корисникот, и неговите пријатели, да можат да ги оценат и да искоментираат за локалните места кои ги посетиле.

Прочитај повеќе