Кацига со која корисникот добива вид како „предатор“ и помага на полицијата во Кина, Дубаи и Италија да го спречи ширењето на Ковид-19. Кацигата е опремена со термална камера и овозможува следење на луѓето со повисока температура. Паметните кациги N901 ги произведува кинеската компанија KC Wearable, а веќе ги користи полицијата во Кина, Холандија, Дубаи […]

Прочитај повеќе

На крајот на минатата недела се случи големо поместување во светот на преносните компјутер. Alphabet го купи Fitbit и компанијата станува дел од Google. Цената која Alphabet ја плати за еден од лидерите во овој сектор е 2,1 милијарди долари. Овој потег ќе му помогне на Google во развојот на неколку сегменти. Секако главно е […]

Прочитај повеќе

Snapchat одамна веќе не е едноставната платформа за споделување на куси видеа кои се „самоуништуваат“. Сега станува збор за друштвена мрежа која е сериозен конкурент на Twitter, а Facebook од страв да не биде заборавен мораше да ја копира платформата. Пред неколку години Snap се обиде да се испроба и со креирање на хардвер. Spectacles […]

Прочитај повеќе

Најголемиот производител на електрочни опрема Samsung Electrons, ја претстави новата серија на преносни уреди. Часовници, алки и слушалки се дел и од оваа серија на уреди. GearSport е новиот часовник, GearFit2 Pro новата алка, a Gear Icon X се бежични слушалки. Пазарот на преносни уреди, часовници, алки и слично на почетокот ветуваше многу. Сепак неколку […]

Прочитај повеќе

САД воведе нови правила за летањe за летовите од Блискиот Исток и Африка. Патниците во овие прекуокеански летови, повеќе нема да можат да влезат во авионот со таблет или лаптоп компјутери. Исклучок се паметните телефони кои се дозволени на авионите. Целата електроника која е поголема од паметен телефон, отсега мора да биде чекира и да […]

Прочитај повеќе