Германија најави дека самостојно ќе започне со истрага за префрлањата на податоците од Европа во САД, кои ги прават технолошките компании од САД. Најавата доаѓа неколку недели по стопирањето на Safe Harbour програмата која подразбираше можност за префрлање на личните податоци на сервери во САД доколку се исполнат условите на земјата од каде потекнуваат. Први […]

Прочитај повеќе