Елвис Чилдера има само 19 години, а веќе има надминато повеќе предизвици од многу повозрасни луѓе. Всушност целото негово образование за девелопмент е огромен предизвик. Тој учел да програмира на Nokia 2690 телефон, кој го добил од свој роднина. Телефонот не бил многу напреден, но бил доволен да научи да програмира, вели, г. Чилдера, во […]

Прочитај повеќе

По #Letogram на кој беа пратени над 2.500 фотографии од над 300 автори, One го стартува и вториот Instagram предизвик #Zimogram кој ќе трае од 29-ти јануари до 13-ти март. Корисниците на популарната апликација за споделување на фотографии ќе можат да ги пријават своите фотографии до 28-февруари, по што ќе следи гласање за најдобрите, и […]

Прочитај повеќе

Android aпликацијата beeClever е избрана за најдобрата апликација меѓу финалистите на вториот Android предизвик. Се работи за апликација преку која помладите корисници можат да учат букви и зборови. Koга сме кај помладите, како најиновативна апликација е прогласена Prelistaj на 13-годишниот Филип. Најмладиот финалист на #ВипПредизвик twitter.com/Mitko239/statu… — Mitko 239 (@Mitko239) November 25, 2012 За најдобар […]

Прочитај повеќе

Spent е интерактивна игра која ве става во улогата на бездомник и нудејќи ви низа на животни избори ве води низ искуството да преживеете еден месец во таква ситуација.

Прочитај повеќе

One ги објави сите апликации кои ќе учествуваат на Android предизвикот. Има вкупно 64 пријавени апликации и сите нив, заедно со авторите ќе можете да ги погледнете тука. Доколку имате Android телефон симнете си ги и тестирајте ги.

Прочитај повеќе

Vip Хрватска во соработка со Nokia стартува предизвик за хрватските програмери да креираат Symbian апликации во WRT или Qt фрејмворк.

Прочитај повеќе

По Vip, следи One со свој Android предизвик за креирање на најдобра Аndroid мобилна апликација.

Прочитај повеќе

Заврши првата фаза од Vip Android предизвикот на кој се пријавија 212 апликации. Се чини добрата награда беше мотивација за македонските програмери да креираат локални апликации. Освен најдобрите програмери и апликации, тие што ќе добијат највеќе се македонските корисници на Android платформата кои ќе можат да избираат од стотината апликации на македонски јазик.

Прочитај повеќе

Заврши веб дизајн предизвикот на IT.com.mk во соработка со Мk Host, а победникот е….

Прочитај повеќе

Првата фаза од предизвикот заврши. Имаме 38 пријавени веб сајтови. А сега дами и господа следи гласањето. Анкетата е поставена на форумот и секој читател може да ги разгледа сајтовите и да гласа за еден сајт.

Прочитај повеќе

Дали мислите дека сте добар веб дизајнер? Имате вештини? Тогаш покажете го вашето дело и дозволете другите да ве оценат! Со цел да ги промовира дизајнерите од Македонија, IT.com.mk во соработка со Mk Host стартува натпреварување за најдобар и најинтересен веб дизајн.

Прочитај повеќе

Vip Android предизвикот е натпревар за креирање Android апликации. Сите девелопери од Македонија се поканети да учествуваат во натпреварот, а најдобрата апликација ќе добие 500.000 денари и HTC Desire мобилен телефон. Второто место ќе добие 150.000 денари и HTC Legend, а сите одобрени апликации од Android Store ќе добијат HTC Tattoo.

Прочитај повеќе