Новогодишните празници се одлично време за човечност и хуманост. Токму ова беше идејата на четири хрватски градови на чии иницијативи Uber ја започна #UberGIVING. Ова е европска иницијатива, која ја започнаа луѓе од 77 градови во 20 европски држави. Загреб, Сплит, Задар и Дубровник се градовите кои од Uber ја побараа оваа услуга за Хрватска. […]

Прочитај повеќе

Иако е достапна веќе три години на Google Play, со новиот редизајн Православен календар делува како нова апликација. Креаторот Иван Димовски а.к.а Медо, попознат како креатор на TweetsPie и Ooshies, вели дека новата верзија е изработена според Material Design трендот, а се додадени и анимации како блур, затемнување и зумирање. Редизајнот беше направен за да […]

Прочитај повеќе

Анализта на новогодишниот шопинг покажаува дека со активирани 51 отсто од паметните уреди купени за време на новогодишните празници, Apple е далеку пред конкуренцијата. Втор на листата е Samsung со 18 отсто, а на третото место е Microsoft so 5,8 отсто уреди, јави Flurry. Кога се празниците во прашање Apple одамна е лидер на пазарот, […]

Прочитај повеќе

Аpple ги искористи празниците и се уште несоодветната конкуренција за да генерира рекорден 26.7 милијарди долари приход во првото фискално тромесечје, заклучно со 25 декември, од кои 6 милијарди се профит, генерирани од продажбите на Mac, iPhone и iPad. Ова е 78% зголемен приход споредено со ланската година.

Прочитај повеќе