Платформата на Google за пишување и едитирање на текст сега е малку подобра. Додуша ако често пишувате на англиски, платформата е значително подобрa бидејќи доаѓа со сугестии за поправање и на граматичките грешки. Всушност надградбата не е спектакуларна за корисниците на екстензијата Grammarly. За сите без оваа екстензија, надградбата е добредојден новитет. Google Docs сега во […]

Прочитај повеќе

Јазикот е еден од најголемите богатства, но што доколку не сте сигурни во неговата употреба? GrammarPal се стреми да ви помогне со корисни исправки и совети секој пат кога ќе се најдете во ситуација да треба да пишете на некого на еден од петнаесетина најчесто користени јазици. Со оглед на органската природа на јазиците, GrammarPal често […]

Прочитај повеќе

Macedonian Dictionary 1.0 на Никола Солев е додаток за Firefox кој го проверува правописот на македонскиот јазик додека пишувате. Пример, секој го сретнал ‘spell check’ повлечените букви во Word или некој други софтвер за форматирање на текст. Разликата е што овој додаток работи на Firefox, односно е корисен ако имате блог, пишувате текст или пак имејл порака преку некој веб сервис.

Прочитај повеќе