Еден куп прашања ја окупираат вашата свест, но не и одговори? Quora ќе ви дозволи да поставите прашање и да добиете уникатно мислење од некој од 200 милиони корисници. Гледајте на Quora и како на веб сајт, односно апликација каде можете да споделувате знаење и подобро да го разберете светот. Пристап до Quora добивате така што се […]

Прочитај повеќе

Секој четврток сите вработени во најголемата друштвена мрежа Facebook добиваат шанса да му постават било какво прашање на основачот Марк Закерберг. Следниот четврток, 6 ноември, Марк сака да ја прошири оваа пракса и ќе им дозволи на сите корисници на мрежата да постават прашања на кои тој ќе одговара. Со оглед на тоа дека сепак […]

Прочитај повеќе

Soundcloud е популарна аудио платформа за споделување музика, која во моментов тестира опција Taking Questions со која фановите и музичарите можат да дискустираат за парчето музика, за семплот, за миксот, за песната…

Прочитај повеќе

Facebook Questions е алатка за поставувања прашања и додадавање анкети во постови. Questions сега станаа достапни и за .мк корисниците, можете да ја вклучите опцијата тука.

Прочитај повеќе

Како една од водечките иновативни компании на Google му е важно да ги вработи само најспособните и креативни умови. Токму затоа интернет гигантот при интервјуата за работа поставува едни од најлудите и најоткачените прашања. Логичките проблеми на прв поглед се откачени, но тоа што вработува е секако креативниот одговор.

Прочитај повеќе

Mozilla го стартува својот Army of Awesome проектот, кој е обид да се регрутира Mozilla заедницата, експертите и ентузијасти кои ќе помогнат и одговорат на корисничките прашања и технички проблеми.

Прочитај повеќе

Facebook ја стартуваше тест верзијата на Questions сервисот каде корисниците поставуваат прашањата за одредени теми и потоа други корисници ги одговараат.

Прочитај повеќе

Оdgovori.mk e сервис каде можете да поставите прашање и да добиете не еден туку повеќе одговори од другите корисници. Барем статистиката на odgovori.mk го покажува тоа. До сега се поставени 2.310 прашања, а се добиени скоро 9.000 одговори. Сервисот има и 1.970 регистрирани корисници.

Прочитај повеќе