Кога се работи за автоматско менување позадини по одредени временски интервали, повеќето корисници се исклучително задоволни од можностите на самиот Windows 7/ 10 и навистина не гледаат потреба за инсталирање дополнителни алатки. John’s Background Switcher, меѓутоа, е алатка која го прави ова, но и многу повеќе од тоа. За менување на позадините, може да „влече“ […]

Прочитај повеќе

Корисниците и љубителите на MacOS, особено на Mojave верзијата на оперативниот систем на Apple го имаа ексклузивното задоволство да уживаат во Dynamic Desktop опцијата каде автоматски се менуваат 16 слики на пустина, во зависност од времето во денот. Едноставно, но навистина интересно за одреден степен на десктоп имерзивност. Благодарение на WinDynamicDesktop, и поклониците на Windows […]

Прочитај повеќе