Во неколку наврати имаме споменато дека PDF форматот е исклучително флексибилен. Но, од лесно, секогаш има полесно, особено во погледот со неговото справување. Доколку го посетите следниот сајт, ќе наидете на серија од алатки и ресурси за ефикасна и понатамошна манипулација со .pdf документите. Сите од 12-те понудени услуги се апсолутно бесплатни, со можност за […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои прават PowerPoint презентации често се наоѓаат во ситуација да бараат три работи: теми, фотографии, или икони. iSlide е додаток кој релативно успешно ја задоволува вашата потреба за овие работи, без да ве осиромаши во процесот. Прво што треба да направите е да го преземете новиот iSlide така што ќе кликнете тука, па […]

Прочитај повеќе

Во трката за поефикасно работење, кратенките преку тастатурата играат клучна улога. Токму поради тоа, одлучивме да издвоиме над 30 кратенки кои едноставно морате да ги знаете! Во случај да пропуштивме некоја клучна кратенка, дефинитивно кажете ни во коментарите, форумот или пак преку социјалните мрежи! Windows оперативен систем Shift + delete – Директно го брише селектираниот […]

Прочитај повеќе

Новата надградба на Office пакетот од Microsoft ќе доаѓа со повеќе надградби кои треба да им го олеснат „животот“ на корисниците. За дел од корисниците на Microsoft Word добредојдена ќе биде новата функција Editor, која додава белешки за текстот. Целта е апликацијата на корисникот да му помогне со уредувањето на текстот, исто како што ова […]

Прочитај повеќе

Популарниот софтверски пакет на Microsoft конечно пристигна на популарниот таблет компјутер на Apple. Со Оffice за iPаd корисниците ќе можат да ги користат Word, Excel и Powerpoint, кои се оптимизирани да работат на екрани со допир и се достапни како самотојни апликации. Документите ќе бидат складирани во веб складиштето OneDrive за да може да се […]

Прочитај повеќе

Популарниот пакет за едитирање на документи сега е достапен и за Android, но само за новата 4.0+ верзија. Microsoft вели дека Office за Android, како и претходно-објавените iOS и Windows Phone апликации, се дизајнирани за уреди со помали екрани, а не за таблет компјутери. Со Office за Android може да прегледувате и едитирате Word, Excel […]

Прочитај повеќе

Времето кога купуваме софтвер на CD-а e завршено, потврди Microsoft со претставувањето на својот нов Office кој наместо од DVD-ја, ќе се симнува дигитално. Популарниот софтвер кој се користи од една милијарда луѓе, ќе може да се купи на 162 пазари заедно со претплата за онлајн верзијата Office 365 која е наменета да ја задржи […]

Прочитај повеќе

Prezi, унгарски сервис за креирање несекојдневни и кул презентации, објави дека ја надмина бројката од 10 милиони корисници, и претстави алатка за импортирање на PowerPoint презентации. Сега, со новата опција за импортирање на PowerPoint презентациите, ќе може да ги извлечете слајдовите и да креирате кул и интересна Prezi презентација кои ќе ве истакнат меѓу другите […]

Прочитај повеќе

Crocodoc ви озовможува вашите PDF и Word документи, како и вашите PowerPoint презентации да ги прегледате и означите онлајн. Исто така, тие можете да ги споделите со други кои исто така можат да потцртаат или назначат текст, да додадат коментар или прибелешка, исто така и да ги изменат ако сакаат.

Прочитај повеќе

На италијанскиот Windowsette блог се појави наводно внатрешна доверлива презентација за Windows 8 каде се дискутираат идеи за идната верзија на оперативниот систем.

Прочитај повеќе

Microsoft ги објави веб базираните верзии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote, алатките од Office пакетот. Со овие поедноставени бесплатни алатки – Office Web Apps – секој корисник со live.com профил ќе може да разменува, прегледува и уредува документи онлајн.

Прочитај повеќе

Microsoft го објави Office 10 пакетот наменет за бизниси, а најави дека од 15 јуни софтверот ќе биде достапен и за корисниците.

Прочитај повеќе