Оваа недела Министерството за правда ја претстави новата дигитална услуга, со која граѓаните ќе можат онлајн да побараат и да извадат документ за неосудуваност. Оваа потврда на граѓаните им е потребна за вработување на некои специфични позиции, за огласи, за кандидатура за избори и слично. Досега единствениот начин да се извади вакво нешто беше со […]

Прочитај повеќе