Најголем број од поплаките на потрошувачите се однесуваат на непочитување на правото на гаранцијата на техничките производи, вели Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ). Во последниот извештај за јули, август и септември се наведени 394 поплаки и советувања, од кои повеќето се однесуваат на непочитување на гаранцијата на мобилните телефони. Од организацијата потенцираат дека „повторно“ […]

Прочитај повеќе

Се предвидуваат ригорозни казни од 2.000 до 4.000 евра за е-трговците кои нема да го враќаат произвидите од незадоволните купувачи. Купувачите ќе имаат период од 14 дена да ја вратат купената роба од која се незадоволни, а трговецот мора да му ги врати парите за производот заедно со парите кои ги потрошил за транспорт, јави […]

Прочитај повеќе

Статистиката изнесена од Организацијата за заштита на потрошувачите покажува дека граѓаните најмногу се жалат на сервисирањето и продажбата на неквалитетна техничка опрема. Во второто тримесечие до организацијата се пожалиле вкупно 965 граѓани, од кои на техничка опрема се пожалиле 502 или 52 отсто. Најголем дел од овие корисници, дури 20 отсто се жалат за мобилни […]

Прочитај повеќе

Посетителите на Starbucks наскоро би можеле своите нарачки да ги прават преку апликација. Ова значи дека корисниците ќе можат да го нарачаат своето кафе уште пред да влезат во продавницата. За блиска иднина се најавува тест на засега тајна локација, со кој корисниците ќе можат да започнат да ги прават своите нарачки преку апликацијата. „Не […]

Прочитај повеќе

Чекавме долго време за PayPal, со надеж дека овој финансиски сервис ќе го олесни купувањето и продавањето на производи на интернет. На PayPal се гледаше како на сервис кој со еден клик ќе ја спаси македонската е-трговија. Но, засега, PayPal во Македонија ќе дозволи само да се трошат пари, односно да се купува од странски […]

Прочитај повеќе

Скоро 69 отсто од корисниците на Pinterest нашле продукт преку сајтот кој го купиле или сакале да го купат, за разлика од 40-те отстo од корисниците на Facebook. Секако, не треба ни да се заборави дека две-години стариот Pinterest има само 25 милиони корисници, наспроти милијардата корисници на Facebook. Но, иако Pinterest има огромен комерцијален […]

Прочитај повеќе

Гејмерите се повеќе планираат, истражуваат и ги разгледуваат видео игрите пред да ги купат. Се ова се случува многу порано (речиси шест месеци) пред да излезат игрите. Дури и потоа гејмерите разгледуваат и читаат рецензии, но се вклучуваат и во дискусии за стратегии и за купување на додатоци уште четири месеци откако игрите ќе излезат […]

Прочитај повеќе

Во онлајн маркетинг со сомневаат само луѓето кои не пробале онлајн маркетинг. Дали истото може да се каже и за рекламирањето на друштвените мрежи? Статистиката која ја покажува Hubspot, ни открива дека не само што рекламирањето на друштвените мрежи успева, туку сега е попродуктивно од кога и да е. Околу 42 отсто од испитаниците на […]

Прочитај повеќе

Покрај постоењето на конкурс за пријавување на бизнис решенија и изработка на 50 интернет продавници од страна на Министерството за информатичко општество, решивме накратко да ви ги укажеме на неколку совети за поставување на една е-продавница во Македонија. Најпрво сакам да напоменам дека под поимот „е-продавница“ не се подразбира интернет страница преку која можат да […]

Прочитај повеќе

BBC објави интересен текст „Зошто компаниите мора да го следат секој ваш чекор на Facebook, YouTube, Twitter“, во кој пишува за денешнава моќ на потрошувачот и како денеска компаниите не можат да си дозволат да бидат дрски, да ги игнорираат корисниците и со тоа да привлечат негативна репутација.

Прочитај повеќе

Directorium.mk е веб сервис кој користејќи ги Google Maps ги лоцира разновидните бизниси ширум Македонија. Корисно во овој сервис е што користејќи ги мапите им помага на корисниците и ги насочува кон бизнисите. Наместо да талкаат низ градовите барајќи одредена адреса, потрошувачот користејќи го овој сервис ги пребарува бизнисите ширум земјата и го наоѓа во точната локација.

Прочитај повеќе

Луѓето се спријателуваат со брендовите на Facebook и Twitter бидејќи се корисници на брендот, за да добијат информација за некоја ексклузивна понуда и затоа што нивните пријатели се потрошувачи на брендот, покажa анализата на Razorfish, агенција која први маркетинг истражувања. Анализата „Digital Brand Experience“ е направена за онлајн однесувањето на 1000 американци кои имаат претходно […]

Прочитај повеќе