(ова е гостински текст на Новица Наков oд Слободен Софтвер Македонија)  Ова е прв пат да сум на конференција „зад линиите на непријателот“. По сите конференции за корисници, хакери и активисти, ова е мојата прва конференција за корпорации. Ако има една реченица која може да го опише настанот во Софија, тогаш тоа е дека [за големиот бизнис] просечниот корисник [на […]

Прочитај повеќе

Добрата игра за гејмерите е како добро напишана книга или привлечен филм. Не привлекуваат со приказната, карактерите, новите идеи, но најмногу не вовлекува во сосема нов и друг свет. Една од моите омилени игри Heroes of Might and Magic e направена од двајца ентузијасти, имаше никаков едноставен звук, графиката за денешни услови е ужасна, но имаше солидна митолошка подлога и добро обработен фантастичен свет.

Прочитај повеќе

Google го објави Google Ads for Global Advertisers сајтот на кој се објавени совети и алатки за како локален бизнис да може да си ги преведе рекламите и сајтот со цел тој локален бизнис да се прошири и на странските пазари.

Прочитај повеќе

Според Goldman Sachs, глобална инвестициона компанија со седиште на Wall Street, Аpple-oвиот iPad е револуционерен уред кој ќе го освои пазарат. Анализирајќи ги пет клучни точки на корисничкото искуство Goldman вака го оценува iPad-от:

Прочитај повеќе