Во една од септемвриските колумни на Џон Дворак, познатиот колумнист повлекува интересни паралели за чипуваната иднина на животните и луѓето. Од 2016 година, Велика Британија има воведено закон каде секој сопственик на милениче мора да се заземе за вградување микрочип под кожата на животното. На тој начин, доколку миленичето заталка некаде лесно се овозможуваат услови […]

Прочитај повеќе

Чипови имплантирани под кожата на луѓето се користат за отклучување на врати. Во иднина би можеле да се користат и за заклучување на телефоните или за плаќање. Засега биохакирањето нема доволно поддржувачи, но се чини дека во блиска иднина доколку се појават навистина добри концепти, ова би можело брзо да се промени.

Прочитај повеќе