Би можеле да помислите дека е исклучително тешко да се истакнете со впечатливи постови, флаери или постери направени директно од вашиот телефон, но Canva е апликација која се заснова на едноставно и ефикасно нудење флексибилни можности. Со Canva можете да подготвите најразлични импресивни содржини и целосно да ги спремите или за споделување на социјалните мрежи […]

Прочитај повеќе

PearlMountain e компанија која веќе има одлично воспоставена репутација со нивните продукти. Не толку одамна, пишувавме за FlexClip – флексибилна алатка за правење импресивни презентации. DesignCap, меѓутоа, е веб сајт кој се стреми да ги олесни вашите напори во правење впечатливи графички дизајни. Независно од вашата професија, DesignCap ќе ви помогне да го проширите гласот […]

Прочитај повеќе

sdnotes.com/yoursitename е исклучително интересен линк. Имено, доколку наместо yoursitename, ставите некое друго име, инстантно ќе можете да креирате веб сајт, до кој ќе се пристапува од сите преку таквиот линк (пр. sdnotes.com/kviki). На вака-создадениот сајт ќе можете веднаш да започнете со пишување постови, а истото ќе можат да го направат и вашите посетители, барем додека […]

Прочитај повеќе

All Day и Stumble Upon се одлични алатки за секојдневно пронаоѓање корисна доза информации. Но, што доколку сакате да најдете интересни статии од независни блогови и “инди сајтови”? Зад Notey стои тим од луѓе кој рачно и неуморно копа низ блогерајот и го вади најдоброто од најновото. Едноставно одберете една од многубројните категории и дозволете му на сајтот […]

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов и е доста интересен прелистувач. Се што сакате од друштвените мрежи, пред се Facebook, го имате на еден клик од вас, пријателите од лево, фидовите од десно, сурфањето на интернет пред вас… Прелистувачот е во затворена бета, но секој корисник кога ќе добие пристап добива неколку покани кои ги праќа кон другите корисници. (tnx Митко за поканата)

Прочитај повеќе

Корисниците на Мicrosoft клиентот за имејл – Outlook сега можат да гледаат Facebook постови и слики од своите контакти. Покрај Facebook, додадени се и MySpace и Windows Live месинџерот, а од претходно беше достапен и LinkedIn со што се добива добра листа на друштвени мрежи преку кои можете да ги следите најновите информации од вашите контакти.

Прочитај повеќе

Светското првенство е при крај, а со тoа и дискусии на друштвените мрежи за фаворитите, за кој фудбалер го бива, а кој е тапа, за прогнози… но тоа не е причина да не се прегледаат старите и интересни дискусии, нели?

Прочитај повеќе

Конечно новите поедноставни опции за приватност се достапни за македонските корисници. При логирање на Facebook ќе најдете порака од друштвената мрежа дека има нови опции за приватност. Опциите навистина се едноставни за местење и може да се променат само со еден клик. Подолу е краток водич кој ќе ви ги објасни опциите и како да се снајдете со нив.

Прочитај повеќе

По критиките, притисоците и грешките околу корисничката приватност, или „фидбек“ како што Facebook го нарекува тоа, друштвената мрежа стартува нови поедноставни опции за приватност.

Прочитај повеќе

Brizzly е веб базиран клиент за Twitter и Facebook преку кој можете да постирате и да разгледувате информации од вашите профили на двете друштвени мрежи на едно место.

Прочитај повеќе

LinkedIn друштвената мрежа за бизнис контакти, објави нови понапреднати опции за споделување информации од друштвените мрежи, весниците, сајтовите… на LinkedIn и обратно.

Прочитај повеќе

Facebook го промени „Become a Fan” копчето со „Like” кое ја има истата функција како и станување фан на нешто, но иако звучи исто сепак е различно од другото „Like“ кое се клика кога ви се допаѓа некој пост од вашите пријатели.

Прочитај повеќе