Новата 2.0 верзија на WordPress апликацијата за Android има нов интерфејс, поедноставно едитирање на блог постови и може да се користи на таблет компјутерите како Motorola Xoom или Asus EEE Pad. Платформата за блогирање го претстави новиот Dashboard интерфејс кој треба да го олесни едитирањето на блоговите преку мобилен, и кој има нова плава трака […]

Прочитај повеќе

Да, баш така како што вели насловот, Frenzy е социјална мрежа кој е единствено дел од Dropbox и чии бенефити можат да ги искористат само корисниците на Mac.

Прочитај повеќе

Фан страните на Facebook го добија новиот дизајн кој беше достапен за личните профили веќе некое време. Со новиот дизајн фан страните ги добија петте најнови слики под основните информации, што е можност за креативност, табовите се ставени лево, поистакната е бројката на фановите, а од десно има повеќе место за рекламите… исто како и кај личниот профил.

Прочитај повеќе

Layers е нова веб апликација за Chrome која ви ги персонализира и листа најновите информации од Facebook и Twitter, како и од RSS каналите на други веб сајтови. Layers e налик на агрегатор или RSS читач, но стилизирана и елегантна апликација.

Прочитај повеќе

Facebook тестира семантички поврзани постови, опција позната како „mentions”, или „спомнувања“, пишува Оливер Чианг од Forbes. Пример, кога два и повеќе пријатели споменат некој термин или споделат линк, нивните постови се собираат во еден пост при тоа покажувајќи линк до активноста, а под неа постовите на пријателите.

Прочитај повеќе

Мozilla Labs го претставија F1 додатокот со кој можете да постирате содржина на Twitter и Facebook или да праќате мејлови преку Gmail. F1 е се уште во експериментална фаза, но може да биде интересно решение како замена за копчињата за споделување или за неодамна објавениот прелистувач за друштвени мрежи Rockmelt.

Прочитај повеќе

Со цел да се дискутира, споделува и информира за се ИТ во секое време и секое место ја креиравме мобилната верзија на форумот на IT.com.mk.

Прочитај повеќе

Facebook во моментов одржува Gaming Event во Пало Алто на кој се откри фасцинантната статистика – 200 милиони луѓе играат Facebook игри месечно. Тоа е повеќе од 1/3 или над 40% од сите 500 милиони корисници на мрежата. Друг интересен податок е што топ 10-те игри на Facebook имаат по 12 милиони играчи секоја!

Прочитај повеќе

Google стартуваше нова страна за подобреното пребарување во реално време кое прв пат го објави пребарувањето во реално време во декември и кое до сега беше интегрирано со резултатите.

Прочитај повеќе

Facebook тестира опција да ги отстраните несаканите нотификации, пример на пост на кој сте коментирале или сте стиснале Like.

Прочитај повеќе

Сите сакаме да реобјавуваме, е насловот на блог постот во кој Wordpress ја најави новата опција.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа воведе огромни промени пред се во начинот на како споделуваме информации. Пример кога ќе отидете на одредена веб страна, благодарение на друштвените плагини на Facebook (плагин има и во десно мени на It.com.mk), вие гледате што од страната им се допаднало на вашите пријатели.

Прочитај повеќе