Едвај пред неколку години Amazon излезе со патент во кој за првпат спомнаа достава со дронови. Сега не само што технологијата е во фаза во која може да се употребува, туку и доставата со дрон полека престанува да биде вест. Исклучок секако се првите достави со дрон во регионот, а минатиот месец првата поштенска пратка […]

Прочитај повеќе

Во случај да секојдневно се справувате со најразлични мејлови, потребна ви е една апликација која ќе ви служи за функционална, појдовна точка. Доколку се одлучите тоа да биде Mailspring, шансите да бидете задоволни се исклучително големи. Нема ништо револуционерно во Mailspring, но се е онака како што имате навиканато во клиентите како Windows Mail или […]

Прочитај повеќе

Додека во Македонија чекаме по недела дена за писмо од друг град одалечен само триесетина километри, LaPoste започна со тестирање на беспилотни летала за испорака на пратките. GeoPost објави дека првата фаза од тестовите е завршена, а во текот на тестовите леталото успешно полета, ја следеше рутата, слета и повторно се врати на местото на […]

Прочитај повеќе

Од далеку се гледа црн дим, од блиску се гледа огромен пламен од неколку метри кој ја зафати зградата на Македонски пошта на плоштадот Македонија во Скопје. Првите слики беа споделени од Никола Спасов на Twitter. Се уште немаме информации за што станува збор, ниту дали има повредени, но има пожарникари на локацијата. Подолу сè […]

Прочитај повеќе

Со iPhone апликацијата Prowl и Arduino етернет штит може да си направите вашето физичко поштенското сандаче да добиете информација на вашиот телефон кога ќе добиете поштенско писмо, велат од Мike Magazine.

Прочитај повеќе

Zynga стартува нова друштвена игра CityVille која им нуди на играчите да си направат своја фарма, свој град со бизниси, куќи за граѓаните, со сервиси како пошта, пожарникари, школи, болници, ресторани… всушност ова е SimCity, но поедноставна и креирана за друштвениот Facebook.

Прочитај повеќе